Van Luus:
Unieke smaakvolle huis- en handgemaakte delicatessen

Over Van Luus unieke homemade Vegan delicatessen

Even voorstellen: Ik ben Lucinda Hereijgers-Wong Si Kwie.  Sinds 2020 heb ik kennis mogen maken met Sarah.  Ik ben getrouwd met Maurice en samen hebben wij een dochtertje Klaske. 

Mijn passie voor lekker koken en spicy eten  is er met de paplepel ingegoten.  Mijn moeder is echt een culinair wonder en kan van niets, iets super lekkers maken. In 2013 is mijn passie voor het maken van eigen sambal begonnen. Mijn tante, die net als mijn moeder ook zeer smaakvol kon koken met heel weinig ingrediënten, maakte altijd heerlijke appeltjes sambal. Deze appeltjessambal hebben wij toen op de markt gebracht. Deze hele ontwikkeling was een onwijs leerzaam proces. Omdat onze batches door externe partijen werden gemaakt, bleef er weinig marge over en moesten wij, met veel pijn in ons hart, na drie super leerzame jaren, het hele bedrijfsproces stopzetten, omdat dit verdienmodel, voor ons niet rendabel bleek te zijn.  

In 2014 leerde ik Van Brigitte kennen. Ik was erg onder de indruk van haar homemade delicatessen assortiment, zoals; sauzen, siropen, kruiden, oliën, confituren, juices, tapenaden en ook sambals van mild tot mega heet. Zij heeft Echt een fantastische lijn van de heerlijkste smaakcombinaties ontwikkeld. Ook door alle bijbehorende namen van haar verschillende producten werd ik zeer enthousiast. 

Wat mij voornamelijk zeer blij verbaasde was; hoe kan een dame uit Zeeland, zonder tropische roots, zoveel passie hebben voor hete pepers!  Dat vond ik echt geweldig om te ervaren.  Want haar sambalrange van mild tot mega heet, was naast de pittigheid, ook bijzonder smaakvol. Die twee combinaties zijn echt fantastisch om te ervaren. 

Toen ik haar delicatessenbedrijf in 2017 mocht overnemen, omdat Brigitte ging emigreren naar het buitenland, was ik super enthousiast om haar levenswerk voort te mogen zetten. Dit tot vreugde van vele van haar bestaande klanten.  Met veel zorg en toewijding heeft Brigitte het maken van de recepturen aan mij overgedragen.  Uiteraard vond ik dat heel spannend omdat als de ene het maakt of de ander, daar kan nogal verschil in zitten. Gelukkig bleken mijn zorgen  voor niets te zijn, want een belangrijke bevestiging hiervoor was, dat Van Brigitte's bestaande klanten, nog steeds mijn producten blijven kopen en ook krijg ik steeds meer culinaire enthousiastelingen erbij.

In deze opstartfase werd ik enorm gesteund door mijn familie en vrienden. Daar ben ik nog steeds erg dankbaar voor.  Voor het hele maakproces, moest ik een fingerspitzengefühl ontwikkelen en het was en is nog steeds een zeer intensief arbeidsproces, omdat naast de inhoud, is de aankleding van de potjes, die eveneens handmatig bewerkt worden ook een tijdrovende klus.  

Na bijna drie jaar heb ik meer inzichten gekregen in de voorkeurskeuzes van mijn klanten. Daardoor ben ik meer gefocust, welke soorten een vaste plek in het basisassortiment hebben gekregen. Dat was een hele onderneming, want mijn klanten klaagden altijd dat ze keuzestress hadden,  omdat ze alles zo lekker vonden. Dat kwam ook door mij, omdat deze keuzestress bij mij begon. 

Naast het aanbieden van relatiegeschenken in cadeauverpakkingen, wel of niet gepersonaliseerd, zal ik medio 2021  mijn productenlijn gaan uitbreiden met een bio assortiment. Ook zijn hier, in de gemeente Lansingerland,  lokaal een aantal biologische fruit- en groentetelers te vinden, waardoor ik mijn prachtige productenlijn  kan verrijken met een bio assortiment.